Boden-Vin KFt.

Petőfi Sándor szülővárosától (Kiskőrös) 10km-re Akasztó területén található a Boden – Vin Kft. stílusosan kialakított telephelye. A vállalkozás 1996-ban kezdte meg működését két ügyvezető irányításával. Később a tulajdoni viszonyok megváltoztak és családi vállalkozássá alakult, melynek tulajdonosai Bogáromi János és neje.

A cég   szőlőfeldolgozással, borászattal bel-és külföldi szállítmányozással foglalkozik. A szőlő feldolgozása hagyományos, klasszikus, reduktív irányított erjesztéses technológiára épül. A több épületből álló létesítmény nagy kitartás, elszántság és anyagi ráfordítás árán érte el az Európai Unió követelményeinek megfelelő állapotot.

Célja, hogy Európába bárhová időre a legnagyobb megelégedés mellett szállítsa le termékeit. A munkatársak szakmai felkészültségének és tapasztalatának köszönhetően a cég 2004-ben sikeres vizsgát tett.  Azóta az ISO 9001:2001- es minőségbiztosítási rendszer szerint működik. A vállalkozás fő profilja  bor előállítás, bor értékesítés és szállítmányozás. Utóbbi kizárólag folyékony élelmiszerekre terjed ki, amit a vállalkozás kamionokkal és tartálykocsikkal végez.

 Egyszerre 2500hl bor, must, tej bogyózott szőlő, étkezési olaj szállítását képes biztosítani. A tulajdonosok több, mint 100ha szőlőültetvényének egy része Akasztó határában, a Kunsági Borvidéken, valamint a  Balatonboglári Borvidéken található.

A legkiválóbb szőlőfajtából készült borokat – Zöldveltelini, Chardonay, Rizlingszilváni, Cserszegi Fűszeres, Savignon Blanc, Rajnai Rizling, Oportó és Kékfrankos – a 40.000hl-es tárolókapacitású pincészetben tárolják a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával.

A cég borait elsősorban külföldön értékesíti, ezzel  pozícióját hazánkban az első tíz exportőr közé emelte. Nemcsak külföldön, hanem belföldi piacon elért sikerei is említésre méltó, hiszen rendszeres résztvevője és eredményes szereplője a hazai borversenyeknek. A telep látványos épületeihez sorolható az Ászok pince, melyben 32 gyönyörű, kézzel faragott hordói maradandó élményt nyújtanak az ide látogatóknak.

A pince 70vendég fogadására alkalmas, mely lehetőséget biztosít borkóstolókra és különféle rendezvények lebonyolítására. 


Fáncsi Hegyi Pincészete

Az eddig elért sikereknek köszönhetően a Boden – Vin Kft 2010 tavaszán vásárolta meg Kötcse településen lévő üzemhasználaton kívüli pincét és szőlőfeldolgozó üzemét.

Kötcse a Dél – Balatoni Borvidéken, Balatonszárszótól 7km-re található. A pince a festői Fáncsi hegy lankás oldalán helyezkedik el, neve is innen származik.  Kimondottan borturizmusra, a borok gasztronómiai élvezetére jött létre.
2011.év végétől a Kft. palackozott borokkal is megjelenik a belföldi piacon, melyek palackozása a kötcsei telephelyen történnek, korszerű triblock palackozó géppel.
A folyamatosan szépülő pincében  megtalálható egy palackozó helyiség,látványos borkóstoló terem, valamint a pince, ahol saválló acéltartályban érlelik a palackozásra szánt borokat.

A jövőben  egy 200 fő kiszolgálására alkalmas borterasszal szeretnénk bővíteni, ahol minőségi borok és különféle programok várják a szórakozni vágyó vendégeket.

Dél - Balatoni palackozott boraink:

Mindkét üzem HACCP minőségi irányítási rendszerrel dolgozik. Ezenkívül jellemző mindkettőre, hogy a szőlő feldolgozásától a kész bor értékesítésével bezárólag végzi munkáját. Minden egyes bortétel folyamatosan laboratóriumi ellenőrzés alatt áll. Kiemelt hangsúlyt fektet a Kft. a reduktív borok jó minőségére.

A Boden – Vin Kft. mottója:
„ Aki ma ellátogat hozzánk, vendégünk lesz holnap is. „