Fehér boraink

Zöldveltelini Zöldbor

Zöldbor elegánsan rideg és igazi frissítő. Valójában ez egy borkülönlegesség, hiszen a mediterrán országok kedvenc itala. A szőlő magas savtartalom és alacsony mustfok mellett lett szüretelve. A bor egy kis széndioxiddal lett dúsítva, hogy a frissítő hatás még intenzívebb legyen.

Ajánljuk: nyári salátákhoz, halakhoz, vízparti időtöltés alatti fogyasztásokhoz
Fogyasztási hőmérséklet: 6-7 °C

Pinot Blanc

Fehér burgundi néven vált ismerté. Halvány aranysárga színű, enyhe fűszeres, testes bor pikáns savakkal és kifejezett fajtajelleggel.

Ajánljuk: Könnyű, húsos, zöldséges ételekhez és előételek mellé.
Fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Olaszrizling

Zöldessárga színű bor. Illatában fehér akác, citromhéj és vanília fedezhető fel. A bor alaphangját a késői szüretelés adja meg. Gömbölyű savak, az utóízben kellemes kesernyésség érezhető.

Ajánljuk: Sovány húsokból készült sültekhez.
Fogyasztási hőmérséklet: 12 °C

Chardonnay

Magyarországon a legismertebb fajta. A mi termőhelyünkön a gyümölcsillatok kerülnek előtérbe. Savai elesettek, ugyanakkor könnyedséget sugároznak. Ízjegyei a sárgabarackot és a mangót idézik.

Ajánljuk: Halakból készült ételekhez, hideg sültekhez, sajtokhoz.
Fogyasztási hőmérséklet: 12 °C

Szürkebarát

A szürkebarát szőlőfajta nemes illatával és zamatával rendelkező ezüstös – zöld színű, száraz minőségi fehérbor. Ízében a finom savak dominálnak, nem intenzív, de kellően gyümölcsös.

Ajánljuk: Baromfihúsokhoz és száraz-süteményekhez.
Fogyasztási hőmérséklet: 14 °C

Semillon

Kevésbé ismert fajta. D-Ny Franciaországból származik, hazánkban legfőképpen a Dél-Balatoni borvidéken telepített szőlőfajta. A bor jellemzője a friss gyümölcsillat, harmonikus savtartalom, a könnyedség.

Ajánljuk: Halakból készült ételekhez, hideg sültekhez, sajtokhoz.
Fogyasztási hőmérséklet: 12 °C

Sauvignon Blanc

A fehér borok arisztokratikus képviselője. Elegáns különleges íz zamat világgal rendelkezik, melynek illatában megtalálhatók a bodzavirágra emlékeztető jegyek, zamatában pedig az alma és körte ízvilága teljesedik ki.

Ajánljuk: Zöldségköretekkel készült fehér húsokhoz, vegetáriánus ételekhez, zöldségből készült krémlevesekhez.
Fogyasztási hőmérséklet: 14-16 °C

Muscat Ottonel

A muskotály szőlőfajta nemes illatával és zamatával rendelkező szalmasárga színű, száraz minőségi fehérbor. A hölgyek körében talán a legkedveltebb bor, mely címét különleges, magával ragadó gyümölcsös illatával, zamatosan édes, kellemesen lágy, de mégis tüzes ízének köszönheti.

Ajánljuk: Baromfihúsokhoz és száraz-süteményekhez.
Fogyasztási hőmérséklet: 14 °C

Irsai Olivér

Zöldessárga színű, muskotályos illatú száraz fehérbor. Harmonikus savakkal rendelkezik.

Ajánljuk: Hal és szárnyas ételekhez
Fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C

Vörös boraink

Ráadás

„Ráadás” nevű bor Cabernet Sauvignon és Merlot szőlőfajtából készült fele-fele arányban. A telt finom gyümölcs illat és ízek mellett megbújik a tölgyfa hordótól kapott finom tanninos ízvilág, és ráadásként megjelenik a barrique hordó nagyon kicsit pikáns keserű íze.

Fogyasztási hőmérséklet:szobahőmérsékleten

Merlot

Rubintvörös színe, fűszeres illata, bársonyossága és eleganciája teszi egyedivé. Illatában és ízében gyakran a cseresznye, az eper és a málna érezhető, de fűszeres jelleg is felfedezhető.

Ajánljuk: Marha – és borjúhúsokból készült ételekhez.
Fogyasztási hőmérséklet: 20 °C

Cabernet Sauvignon

Gránátvörös színű, fűszeres vörösbor. Finom vaníliás illattal és harmonikus, hosszú, feketeribizlire emlékeztető zamattal. A magas antioxidáns – szint miatt mértékletes fogyasztása jó hatást gyakorolhat az egészségre.

Ajánljuk: Marha- és borjúhúsból készült, fűszeres ételekhez.
Fogyasztási hőmérséklet: 20 °C

Bora – Cabernet Sauvignon Pinot Noir

Gránátvörös színe, fűszeres illata, bársonyossága és eleganciája teszi egyedivé.

Ajánljuk: Marha – és borjúhúsokból készült fűszeres sültekhez
Fogyasztási hőmérséklet: 20 °C

Rozé boraink

Szürkebarát „Másképpen”

Szürkebarát „Másképpen” nevet kapott ez a bor. Miért? Azért, mert ez a bor másképpen készült. A rezes színű szőlő, 3 óra héjon áztatás után nyerte el rozé színét. Gyümölcsös íz mellett egy markáns savgerinc is végig húzódik a borban.

Fogyasztási hőmérséklet:12-14 ºC

Pinot Noir

Fiatalos üde bor, kellemes, közép rozé színárnyalattal. Illata eperre, málnára emlékeztet. Friss szomjoltó, szamócás ízvilággal.

Ajánljuk:Könnyű ételekhez, salátákhoz, szárnyasokhoz.
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

Kékfrankos Rozé

Friss, üde bor közép rozé színárnyalattal. Illatában, ízében málna, szamóca dominál.

Ajánljuk:szárnyasokhoz, salátákhoz
Fogyasztási hőmérséklet: 14 °C